Daddelbollar

Gjorde dessa Daddelbollar å de var riktigt goda :) nästa gång ska ja testa å slänga i lite havregryn :) 

Kom ihåg att man kan variera dessa bollar med olika nötter och fröer. Ja, byta ut mot varandra. Konsistensen ska ha den samma som klassiska chokladbollar (smeten).

Kom även ihåg att dadlar som köps i butik kan se väldigt olika ut- de bästa dadlarna till  chokladbollarna är riktigt färska och mjuka dadlarna (brukar vara de i ask- ex. Fontanas dadlar).

Bollarna är absolut som godast kylda!

Nyttiga chokladbollar

  • 20 st färska dadlar
  • 2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 dl kakao
  • 1  liten (1/2 dl)  kopp espresso eller starkt kaffe
  • 1-2 nypor flingsalt
Rulla i pärlsocker eller kokosflingor
  1. Börja med att kärna ut dadlarna och släng bort kärnorna. Lägg dadlarna i en bunke.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa med en stavmixer.
  3. Forma till runda bollar och rulla i kokosflingor eller pärlsocker (jag rullar hälften i kokos och hälften i pärlsocker).
  4. Ställ in bollarna kallt innan servering.